Miljöpartiet och maktens ring

När den sköna, kloka och goda drottning Galadriel erbjuds maktens ring i boken Sagan om ringen, konstaterar hon att hon skulle bli den värsta av härskare. Alla skulle älska henne och gå under i förtvivlan.

Miljöpartiet är de goda, de som vill rätt och målar upp en bild av en framtid där viktiga frågor får sin lösning. Där de värnar om de små barnen och de hotade plantorna i skogen. När alla lever sitt liv i samklang med naturen. Det är inte svårt att älska någon som står för den bilden.

Min rädsla är stor att när väl Romson får maktens ring kommer vi att gå under i förtvivlan, fortfarande älskande bilden av den värld hon målar.

Ett nytt klassamhälle växer fram, där de som har råd kan betala sig ur miljörestriktionerna. Att beskatta och bestraffa ekonomiskt för dem som gör fel leder bara till att några tvingas, de som har pengar kan strunta i problemen. ( erkänt ineffektiv metod för förändringar)

Städernas klimatförtätning leder inte till att alla har möjlighet att bo ”klimatvänligt”. Det är den rika övre medelklassen som kommer att köpa lägenheterna. Vi övriga straffas för behovet av andra kommunikationer

.Det upplysta miljöproletariatet har rätt att bestämma över oss alla.

Din goda vilja är inte intressant, inte heller kommunikation eller uppmuntran till att göra rätt, drottningen vet vad det rätta är och bestämmer över dig.

Idag möter jag många miljöpartister som ser dem som äger eller förvaltar jord och skog som sina fiender rakt över , utan urskillning. Man ser inte alla dem som avsätter skogsmiljöer för att skydda djur och växter i det tysta, som med glädje följer miljöråd och praktiska tips om hur djur och växter ska må bra. Som är stolta och glada över sina bidrag till en bättre miljö för många levande varelser. Visst finns det de som inte vill eller stora skogsbolag utan eget engagemang som alltid kommer att behöva tydliga instruktioner och lägstagränser för sitt förvaltande. Men jag ser ingen vilja att vare sig bygga på eller kommunicera med all de goda krafter som finns

Jag möter många miljöpartister som tycker att bara för att jag har rätten på min sida har jag rätt att bestämma. Rätten att bestraffa, rätten att överträda äganderätt och friheter som är grundläggande i vår samhällsbyggnad. Rätten att tro att bara vi är miljövänliga så kommer folk att ta en ökad arbetslöshet, inskränkningar i min rätt att äga och förvalta, minskad livsmedelsproduktion, höga ökat beroende av utlandet, matkostnade, minskad konkurrensförmåga och framförallt en samhällsbyggnad som bygger på ett upplyst miljöproletariat som utövar makten i det ”godas namn”. 

Romson, liksom Galadriel kommer att bli en älskad drottning, men med maktens ring kommer hon att störta oss alla i förtvivlan…

Ann-Carina Carlsson /Biolog, landsbygdare och förvaltare av jord och skog

Bild

 

2 svar till “Miljöpartiet och maktens ring

  1. Jesper Jönsson

    Utmärkt skrivet, bra poäng och känsla även för en som inte satt sig in i sagan om ringen.

    Miljöproletariatet är dock inte upplysta i ordets rätta bemärkelse. Snarare vilseledda i det att de utelämnar, exkluderar människan ur ekvationen.

    Tyvärr är det så att de framstår som upplysta då media helt enkelt undviker att ställa kritiska följdfrågor om konsekvenserna.

    Men, men mycket bra och klokt inlägg från dig. Fortsätt så!

  2. Tänkvärt inlägg!

Lämna en kommentar